Sunnuntaina paistetun kalkkunapaistirullan loput leikkasin viipaleiksi ja keitin niille parsakaali-juustokastikkeen "gratinaadiksi".
rasvaa 3 rkl
vehnäjauhoja 3 -4 rkl
maitoa
pakasteparsakaalia 200 g
100 g voimakasta Koskenlaskija -sulatejuustoa
yrttisuolaa, rouhittua mustapippuria, paprikaa
Sulata rasva kattilassa (minä en ilman kerroskattilaa enää tekisi valkokastiketta), lisää jauhot ja sekoita kunnolla, ettei paakkuunnu. Kun rasva on imeytynyt jauhoihin lisää pikkuhiljaa maitoa, kunnes kastike on mieleisesi paksuista. Lisää mausteet ja sulatejuustoa pieninä palasina. Kuumenna parsakaalit mikrossa parisen minuuttia täydellä teholla ja lisää kastikkeeseen. Anna kiehua jonkin aikaa ja kaada sitten voideltuun uunivuokaan aseteltujen kalkkunapaistiviipaleiden päällle. Gratinoi uunissa 200 asteessa 20 - 30 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti