keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Kanaviillokista tuli broilerisoosi









Vakaana aikomuksenani oli ostaa pakasteesta vanhanaikainen vanha kana ja tehdä vanhanaikaista kanaviillokkia, mutta kaupassa olikin punaisella lapulla maustamattomia isoja broilerinkoipia, joten otin ne. Keitin koivet nahkoineen päivineen kypsäksi liemessä, jossa oli veden lisäksi mausteena 1 sipuli, suolaa ja mustapippuria. Kypsät koivet nyljin ja paloittelin lihat pieniksi paloiksi. Kiehautin keitinlientä "sopivan" määrän ja suurustin "sopivalla" määrällä vehnäjauhoa, jonka olin "hölskyttänyt" purkissa veden kanssa juoksevaksi liemeksi. Lisäsin mausteeksi taas suolaa, currya, maustepippuria ja sitruunamehua. Sitten broilerinpalat takaisin soosiin, keittelin n. kymmenisen minuuttia ja lisäsin pussillisen herne-maissi-paprikaa ja
purkillisen ananasta pilkottuna ja liemineen. Halpaa ruokaa taas tuli, kun koivet maksoivat euron verran muut aineet ostan tarjouksesta. Lisäkkeenä keitetyt perunat ja mustaherukkahilloa. Riittää mainiosti kahdeksi kerraksi ja evääksikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti