Ostin alkuviikosta punajuuria kilon pussin, kun tein sitä rangaistussoppaa. Huomasin, että jäljelle jääneet punajuuret eivät välttämättä kovin kauaa viihdy jääkaapissamme, joten päätin jalostaa ne ruoaksi. Minun ohjeeni annosmäärä on suuri laiskuuteni vuoksi. Haluan, että ruoka riittää ainakin kahdeksi päiväksi ja sitten vielä evääksikin töihin.
600 g possunsuikaleita
1 kg peruna-sipuli-suikaleita pakasteesta
n. 600 g raakoja punajuuria
2 ruokakermaa
suolaa, mustapippuria
Ruskista possunsuikalelihat. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Ruskistumisen aikana ehdit voidella uunivuoan öljyllä ja kuoria ja suikaloida punajuuret. Lado vuoan pohjalle ensin puolet peruna-sipulisuikaleista, sitten punajuuret ja lihat. Päällimmäiseksi loput perunat. Ripottele suolaa ja pippuria päälle. Huuhtaisin pannusta maut vesitilkalla mukaan vuokaan. Valuta kermat päälle ja vuoka uuniin n. 190 asteeseen tunniksi puoleksitoista.
48 Markkinaehtoisen pysäköintipolitiikan hyödyt
1 päivä sitten
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti