lauantai 21. helmikuuta 2009

Marinoitu juusto


Tilasin JUJU-kerhosta kirjan nimeltä: Tee itse herkkulahjat. Löysin tällaisen ohjeen, jonka tänään toteutin.

MARINOITU JUUSTO
n. 300 g juustoa, Edamia, Oltermannia tai Cheddaria (itse laitoin halvinta eli Arlan kermajuustoa)
1 punainen paprika tai 6-8 aurinkokuivattua tomaattia
1-2 valkosipulin kynttä
mustia tai vihreitä oliiveja
tuoretta basilikaa (käytin kuivattua)
Marinadi:
3 dl hyvää oliiviöljyä
1/2 dl balsamicoa (minulla oli tummaa, vaalea olisi ehkä kauniimpaa)
Leikkaa juusto kuutioiksi, pistele haarukalla reikiä, jotta ne marinoituvat paremmin. Pane juusto, paprikapalat tai tomaatit, valkosipuli ja oliivit kerroksittain purkkiin. Ripottele basilika päälle. Sekoita marinadi ja kaada purkkiin. Kierrä kansi tiukasti kiinni ja anna juusto seistä marinadissa pari päivää. Tarjoile juusto huoneenlämpöisenä.
Kerron sitten parin päivän päästä, miltä maistuu. Tämä ei ole lama- eikä laihisruokaa.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti