Kaupassakin oli ilmeisesti pakastininventaario, sillä torttutaikinat olivat puoleen hintaan. Pakkohan se sitten oli ottaa, kun halvalla sai.
1 pkt torttutaikinalevyjä1 pss
vaniljakastikejauhetta (Blå Band)
2 dl maitoa
1 muna voiteluun
pakastevadelmia
1 dl hyytelösokeria
2 dl vettä
Valmista ensin vaniljakastike ohjeen mukaan, mutta laita vain 2 dl maitoa. Laita uuni 225 asteeseen lämpiämään. Levittele taikinalevyt sulamaan. Kun ovat pehmenneet vähän niin leikka ne kahtia ja kauli vähän suuremmiksi ja samalla ohuemmaksi. Pursota tai annostele lusikalla jokaisen keskelle hyvä nokare vaniljakastiketta (riitti juuri hyvin 12 viinerille). Litistä vastakkaiset kulmat keskelle tiukasti. Voitele munalla ja paista hyvän värisiksi. Laita pakastevadelmia tai jotain muuta päälle niin paljon kuin saat hyvin pysymään. Painoin vähän viinereitä lyttyyn. Kuumenna vesi ja sekoita hyytelösokeri sekaan ohjeen mukaan. Valuttele lusikalla lientä vadelmien päälle. Uusi kierros, jos haluat vahvemman kerroksen. Laskin hintaa näille ja sain n. 0,20€/kpl, kun vadelmat olivat omasta pakasteesta "ilmaiseksi".
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti