sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Vauhtipulla kiireiselle leipojalle


VAUHTIPULLA


5 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

100 g juoksevaa margar.

2,5 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

2-3 tl kardemummaa

1 kananmuna

1 dl rusinoita

1 prk kermaviiliä


Sekoita kuivat aineet kulhossa sekaisin, lisää margariini, muna, rusinat ja kermaviili. Itse käytän sähkövatkainta, mutta puuhaarukallakin pärjää. Nostele kahden ruokalusikan avulla pellille isoja palleroita kranssin muotoon. Voitele munalla, sirottele raesokeria ja mantelilastuja tai -rouhetta päälle. Paista 225 asteessa 20 -25 min. kauniin väriseksi. Rusinoiden tilalla olen joskus käyttänyt kuiv. aprikooseja tai appelsiinimarmeladia ja sitruunankuorta tai tuoreita omenakuutioita jne. Kermaviilin tilalla olen käyttänyt myös esim. vaniljajogurttia. Tämä on leivonnainen on olemukseltaan pullan ja kakun välimuoto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti