maanantai 23. helmikuuta 2009

Silitettyä muovia tuunaamaan

Näin joskus tammikuussa aamutelkkarin tuunaushetkessä tällaista muovipussinsilitystouhua ja innostuin siitä heti. Olen keräillyt ja silitellyt pusseja ja nyt valmistin ensimmäiset "hyötyesineet". Avaimenperä on apteekin pienestä muovipussista ja talouspaperin kääreestä tuunattu. Kännykkäpussi kaulaan on tehty muovikassista, jossa ihmeellisesti lukee Harrods, en tiedä, mistä meille sellainen kassi on tullut. Kaulanauhaksi laitoin eräästä purkutyöstä ylijääneen vinonauhan.


Silitystekniikka: laitetaan muovi kaksinkerroin tai kaksi erillistä muovia kahden voipaperin väliin ja silitetään korkeintaan kahden pisteen lämmöllä. Annetaan jäähtyä paperien välissä. Olen itse tehnyt kaksien paperien kanssa niin, että kun toinen on jäähtymässä, niin toista silitän. Sitten taas taitetaan muovi kaksinkerroin ja silitetään, kunnes saadaan mieleisen paksuinen muovikangas. Nämä tuotokseni ovat kahdeksankertaiseksi silitettyä muovia. Sitten ompelin normaalisti reunat yhteen. Ompelu oli helppoa ja sujuvaa. Käytäntö näyttää kuinka kauan tällaiset tuotteet kestävät. Suunnitelmissani on iso kestomuovikassi jonkinlaisella tilkkutäkkitekniikalla.

Viime maanantaina tuli ykköseltä ohjelma nimeltä: "Maailma hukkuu muoviin", joka todella pysäytti tämän muoviongelman kanssa. Tunsin omituista tyydytystä ommellessani eilen näitä juttuja. Muutenkin aion ruveta todella funtsimaan muovinkäyttöä. Minulla on esimerkiksi apteekin pieniä pusseja vaikka perinnöksi asti. Ryhdyn nyt määrätietoisesti vastustamaan niitä. Tyttäreni on lahjoittanut minulle kankaisia hedelmäpusseja aika päiviä sitten, nyt ei tarvitsisi muuta kuin ryhtyä käyttämään tai kantamaan käytetty pussi mukana. Kehittelen ehkä näistä silitysmuoveista jonkun kivan hedelmäkassin. Olisi mukava punnita hedelmät vaa´alla paljaana, ja laittaa sitten kaikki samaan hedelmäkassiin. Mutta mihin plänttää hintalaput ja mitä kauppiaat siihen sanoisivat. Täytyypä kysyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti