torstai 19. helmikuuta 2009

Maahanmuuttaneet ja maahanmuuttajat

Viime päivinä on ollut pop-puheenaihe maahanmuuttopolitiikka. Ajankohtaisessa kakkosessa aiheesta oli keskustelemassa kannattajia ja vastustajia niin kantaväestä kuin maahanmuuttaneista. Tänään uutisissa varoitettiin ulkomaalaisesta pariskunnasta, joka on kysyvinään tietä kartan kanssa ja sitten ryöstävät neuvojan lompakon. Heidän kohteenaan on ollut ikävä kyllä vanhuksia. Mitenhän nyt käy esim. turistien, jotka kysyvät tietä täällä lomaillessaan. Voivat saada ikävää kohtelua osakseen.

Ajattelin, että niinhän se on kaikessa, yksi mätä muna pilaa koko kakkutaikinan. Vanhat leivontaohjeet kehottivat rikkomaan munat yksitellen kuppiin ja lisäämään sitten taikinaan, jotta huomattaisiin ottaa mätä muna kiinni ennen kuin se joutuu koko taikinan joukkoon. Maahan saapuvia ulkomaalaisia ei pystytä rikkomaan kuppiin ja haistelemaan, että onko tämä hyvä vai mätä muna. Mutta heidät voi kohdata yksilöinä eikä taikinoina. Ei syytetä koko taikinaa kaikesta mädästä, vaan syytetään vain näitä mätiä yksilöitä. Näillä ns. maahanmuuttokriittisillä ihmisillä tuntuu usein olevan tämä taikinakäytäntö. Pelottavaa on se, että eihän mitenkään kadulla vastaantulevasta ulkomaalaisesta voi tietää, onko hän pappi, lukkari, talonpoika, kuppari, rikas, rakas, köyhä, varas, näin vanhaa suomalaista lorua lainatakseni.

Ajankohtaisessa kakkosessa puhuttiin paljon kotouttamisesta. Jos minä muuttaisin esimerkiksi Somaliaan, niin en usko, että voisin ikinä kotoutua sinne. Toivottavasti en joudu sinne koskaan pakenemaan henkeni edestä tai työn perässä. Siellä olisi niin erilainen kulttuuri, ilmasto ja uskonto, että olisin siellä varmasti onneton. Luulisin, että tilanne on yhtä vaikea toisinpäinkin. Minun on myös ihan pakko myöntää, että minua pelottaa islam ja sharia, silloin kun ovat väärissä käsissä. Samoin minua hirvittää pelkkä ajatuskin siitä, että suomalaista tasa-arvoa ja vapauksia ryhdyttäisiin kaventamaan.

Meillä kaikilla voi paljonkin pelkoja ja ennakkoluuloja, koska olemme tiedotusvälineiden armoilla siinä, mitä tiedämme asioista. En itse ole iässäni tuntenut montaa ulkomaalaista, mutta kaikki, jotka olen tuntenut, ovat rehellisiä, kunnollisia ja ihania ihmisiä. Olen kiitollinen, että olen saanut heihin tutustua.

En tiedä, miten ulkomaalaispolitiikkaa pitäisi hoitaa, mutta sen tiedän, että on silkkaa rasisimia koota nimilistoja, joilla halutaan ajaa tietyn kansallisuuden omaavat ihmiset pois maastamme. Silloin on hutkaistu kaikki munat tutkimatta taikinaan, ja halutaan sitten heittää muutaman joukkoon sattuneen mädän munan takia koko taikina tunkiolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti