maanantai 2. helmikuuta 2009

Toisen jäte, toisen aarre

Sain kierrätetyt pussilakanat, joita en halunnut sänkyyn, kun niissä on niin paljon mustaa väriä. Ne ovat toiselta puolelta vaaleansiniset mustine ja vaaleanpunaisine kuvioineen ja toisella puolella on musta pohja kuten kuvasta näkyy. Lakanat palvelivat ensin viisikymmentävuotisjuhlilla pöytäliinoina. Nyt ompelin itselleni essun kankaasta. Etuosa näkyy kuvassa ja takapuolella on samanlainen kappale siitä vaaleansinisestä puolesta. Olkaimet ja tasku on palapeliä molemmista kankaista.

Viime viikolla ostin kirpparilta tämän punaisen, lämpimän, pehmeän, melkein uuden neuleen. Maksoin siitä kaksi euroa. Kiitos kierrättäjälle. Se on ihana.




Pelastin kerran ystäväni poisheittokuormasta tämän savikalapadan. Viime lauantaina se oli ensimmäisen kerran käytössä. Mieheni oli kyökkivuorossa. Vadin sisäpuoli on lasitettu, joten sitä hän ei liottanut vedessä, mutta kannen hän upotti veteen joksikin aikaan kosteutta imemään sisäänsä. Sitten hän laittoi kirjolohifileen vuokaan nahka alaspäin, päälle sitruunamehua, suolaa ja mustaapippuria, pakasteesta tilliä lisäksi. Kansi päälle, uuniin 175 astetta, n. 1,5 tuntia, vähempikin olisi ehkä riittänyt, mutta lopputulos oli erinomaisen hyvä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti