lauantai 28. maaliskuuta 2009

Tuunattu laukku




Minulla on ollut kauan teoriatasolla valmisteilla tämä laukku, ja nyt käytännössäkin viikkotolkulla. Minulla oli mökillä loppusijoituspaikassa vakosamettipusakka, jonka sitten hiiretkin söivät hihoista. Olin aikeissa heittää sen pois, mutta kun siinä oli vahva vetoketju ja hauskat taskut, niin vielä otin sen talteen mahdolliseksi ompelumateriaaliksi. Näin sitten kerran jossakin farkuista tuunattuja laukkuja ja tajusin tietysti heti tämänkin pusakan mahdollisuudet. Leikkasin sen jokunen viikko sitten ja odottelin inspiraatiota laukun erinäisten ongelmakohtien suhteen.
Ratkaisu tulikin toissapäivänä erään kierrätyslaatikon myötä. Siellä oli aika aikansa elänyt hame, jonka vyösysteemi heti iski silmääni. Siinähän se, laukkuni läpän kiinnityssysteemi. Kun aloin ommella, huomasin, että laukku ei ehkä ole kovin toimiva käsilaukkuna, jos sen on vaan lötköä kangasta. Sattumalta juuri samana päivänä myös sortteerasin kahvipusseja, joita oli tullut sieltä sun täältä kahvipussikorityömaatani varten. Ajattelin, että tottahan kahvipussit jotenkin voi käyttää laukkuni "kovettamiseksi". Niinpä sulatin silittämällä kaksi kahvipussia vastakkain, ja sain niin elementtejä laukkuuni. Ompelin siitä kierrätyshameesta vuoritaskut laukkuun ja sitten tungin kahvipussit seinämiksi ja ompelin vuoritaskun kiinni. Kahvipussivahvikkeen laitoin myös läppään. Hameesta tein olkanauhan.
Rehellisesti sanoen olen nyt vähän ylpee tästä tuotoksesta. Mutta ei se ihan niin helposti valmistunut kuin yllä oleva voisi antaa olettaa. Purin ja päästelin ärräpäitä. En siis purrut laukkua vaan purkasin pieleen menneitä ompeluksia moneen kertaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti