torstai 19. maaliskuuta 2009

Fantastisen hyvää broileria savipadassa


Uskokaa tai älkää, en ole ainakaan viikkoon laittanut mitään broilerista. Nyt löysin pakkasesta 50 %:n lappuisen pakkauksen broilerin rintaleikkeitä. Ne olivat olivat siinä karmeimmassa punaisessa mössössä, jonka ensi töikseni pesin pois. Käytin kalasavipataa, jonka sisävuori on lasitettu, joten liotin vain kantta jonkin aikaa vedessä.

perunoita
porkkanoita
sipulia
aurinkokuivattuja tomaatteja
öljyä
yrttisuolaa
rosmariinia (tuoretta, jos on)
broilerin rintaleikkeitä
sitruunan mehua
currya
chili explosionia

Kuori ja lohko perunat, porkkanat ja sipuli. Asettele vuokaan kerroksittain. Leikkaa saksilla tomaatit suikaleiksi ja lisää vuokaan. Voitele öljyllä kaikki ja mausta yrttisuolalla ja rosmariinilla. Siisti broilerin leikkeet rämmäleistä ja asettele ne vuokaan. Pirskottele sitruunanmehua päälle ja mausta currylla ja chili explosionilla. Itse lisäsin vähän suolaakin, mutta oli turhaa. Laita kansi päälle ja savipata uuniin 175 asteeseen pariksi tunniksi tai noin.

Nimesin ruoan fantastisen hyväksi ihan vaan Jyrki Kataisen kunniaksi. Hyvää se oli kuitenkin oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti