sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Täytetyt spelttisarvet







Vihdoinkin sain ostetuksi spelttijauhoja. Ovat muuten kalliita eli 2,90/800 g. Tein sarvitaikinan seuraavasti:
Sarvet
0,5 ltr maitoa
40 g hiivaa
50 g öljyä tms.
0,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
10 dl spelttijauhojat
4-5 dl vehnäjauhoja

Lämmitä neste, lisää hiiva ja mausteet sekä öljy. Alusta ensin spelttijauhot taikinaan ja sitten vehnäjauhoja, kunnes taikina on sopivaa. Kohota hyvin. Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli palanen ohueksi ja pyöreäksi, jaa taikinapyörällä kahdeksaan osaan ja pyöritä sarviksi. Kohota ja paista 225 asteessa. Sarvet voi myös voidella ja ripotella päälle vaikka sesaminsiemeniä.

Täyte
200 g tuorejuustoa
1 purkki tonnikalaa öljyssä
pakastemaissia 1- 1,5 dl
0,5 - 1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
1 rkl sinappikurkkusalaattia
ripaus yrttisuolaa
hyppysellinen rouh. mustapippuria
loraus sitruunamehua

Valuta tonnikala. Paahda kuivalla pannulla auringonkukansiemenet. Sulat maissi mikrossa. Sekoita kaikki aineet kulhossa tasaiseksi. Täytä sarvet mössöllä. Tähän mössöön sain idea, kun tein joku aika sitten sellaista salaattia, jossa oli maissia ja paahdettuja auringonkukansiemeniä. Suussani ne maistuivat hyvältä yhdistelmältä. Mössöön ajattelin ensin laittaa vain niitä, mutta lisäsin sitten tonnikalan, jotta tulee täyttävämpi iltapala. Huono olen itseäni kehumaan, mutta hyvää tuli. Speltti on aivan ihanaa, hinta rajoittaa sen verran, etten jokapäiväiseen leipomiseen sitä ota.

1 kommentti:

  1. Nuo ovat varmaan olleet aika hyviä... Onko tuossa speltissä maku jotenkin niin erilainen vai mikä siitä tekee niin hyvän? En ole itse kokeillut niin sillä kyselen... ;)

    VastaaPoista