2 dl neljänviljan hiutaleita
4 dl vettä
5 dl vettä
1 tuore hiiva
1- 2 tl suolaa
1 rkl siirappia
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl auringonkukan siemeniä
hiivaleipäjauhoja niin paljon kuin tarve vaatii
Valmista mikrossa neljänviljanhiutaleista puuro taikinan pohjaksi, lisää puoli litraa vettä, tarkista keitoksen lämpötila sormella, pitäisi kädenlämpöistä olla, jos on liian kylmää, käytä mikrossa lämpiämässä. Lisää hiiva murustellen, suola, siirappi, öljy ja auringonkukansiemenet. Vatkaa niin, että hiivaa liukenee ja lisää vähän jauhoja, vatkaa ilmaa taikinaan ja sitten pikkuhiljaa alusta jauhoja taikinaan. Jauhoja sen verran, että taikina irtoaa jotenkuten käsistä ja kulhosta, ei kannata liian kovaksi vääntää. Kohota hyvin, leivo ja kohota taas. Paista 225 asteessa hyvännäköisiksi. Leivoin itse vain 24 kpl, että sain mahtumaan kahdelle pellille, mutta kyllä niistä tuli vähän liian isoja, olisi voinut tehdä 36 kpl
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti