Lopullinen alamäki on alkanut silloin, kun lauantai-iltana omenahyve innostaa enemmän kuin seksi. Samanmielisille tässä ohje. En muista, mistä sen olen ottanut, on käsinkirjoitettu ohje, ehkä jostain lehdestä.
Ainon omenahyve:
1,5 litraa omenalohkoja
kanelia, fariinisokeria
1 dl kermamaitoa (itselläni oli vain ykkösmaitoa)
taikina:
150 g voita (itselläni juoksevaa sunnuntaita)
1 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
Sekoita kuivat aineet voihin ryynimäiseksi taikinaksi (onnistui sillä juoksevallakin). Kaada voideltuun vuokaan ensin kermamaito. Lado päälle kerroksittain omenalohkoja, fariinisokeria, kanelia ja taikinaa, päällimmäiseksi taikinakerros. Paista uunissa ensin puoli tuntia 200 asteessa, peitä sitten foliolla ja jatka paistamista kypsäksi. Itse paistoin viisitoista minuuttia folio päällä, ei ainakaan liian kauan ollut, voisi vähän kauemminkin paistaa. Me nautimme sitä laihan vaniljajogurtin kanssa, mutta kyllä aito vaniljakermajäätelö tai vispautuva vaniljakastike olisi varmasti paras kaveri tälle Ainon hyveelle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti