maanantai 26. tammikuuta 2009

Risotto-ohratto


Uusi ihastukseni ryynivalikoimassa on ohra-riisi-ryynit. Viime vuonna tein kyllä ilmasto-ongelman vuoksi päätöksen välttää riisiä, kun sen viljelys tuottaa paljon metaanikaasua, mutta välillä on niin mukava syödä riisiäkin. Tämä ohra-riisi juttuhan tavallaan puolittaa ko. ongelman?


Valmistin eilen ruoaksi ohratto-risottoa:
400 g naudan jauhelihaa
2 dl ohra-riisiä
1 sipuli
pakastepapuja ja -maissia
lihaliemikuutio
suolaa
paprikaa
rouh. mustapippuria
7 dl kuumaa vettä
sitruunamehua
soijakastiketta
tilkka öljyä

Siitä vain sitten öljy pannulle, kuumennus, silputtu sipuli ja ohra-riisit pannulle, freesaus ja kuumaan pannuun murustellaan jauhelihat hiljalleen, ettei synny lihasoppaa. Lisätään lihaliemikuutio murusina ja 7 dl kuumaa vettä niskaan. Haudutetaan vaikkapa 25 min. ja lisätään pavut ja maissit, pirskotellaan sitruunamehua ja soijakastiketta terästykseksi ja jatketaan
kypsennystä 10 min. Maistui hyvin sen sunnuntaisen mustaherukkahillon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti