lauantai 17. tammikuuta 2009

Perunarieskan ohjeen olen joskus jostakin saanut. Alkuperäisessä reseptissä oli ohrajauhoja, mutta itse nyt käytän mieluummin hiivaleipäjauhoja (eivät ole väkeviä). Ohje on simppeli:

8 dl perunamuusia (itse tehtyä tai jauheesta)
4 dl hiivaleipäjauhoja (ohra-)
2 tl suolaa (tai maun mukaan)
2 tl leivinjauhetta

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään perunamuusiin. Taikinan löysyys riippuu muusista, mutta on löysää. Taputtele jauhojen kanssa rieskoiksi tai nosta suoraan kauhalla leivinpaperille möykkyjä ja taputtele jauhojen kanssa littanaksi. Pistele haarukalla ja paista 225 asteessa n. 10 - 15 min. Ota pois, kun ovat hyvänvärisiä. Tästä annoksesta tulee 8 rieskaa tai sitten maun mukaan voi tehdä pienempiäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti