lauantai 17. tammikuuta 2009

Rieskan kanssa "roileria"

Nyt sitten vähän taiteilen kuvien ja tekstien kanssa. Ovat sikin sokin. Opettelua siis edelleen mummulla on. Joka tapauksessa tällä viikolla syötiin ensin pyhänjäännöksiä alkuviikko ja sitten kinkunraatohernesoppaa (tosi hyvää) loppu viikko. Tänään sitten olemme eläneet herroiksi ja rouviksi ja syöneet broilerinfilettä (oli 50 %:n lapulla). Leikkasin fileisiin taskut ja laitoin niihin mössöä sisään, käytin paistinpannulla pinnan saamiseksi ja sitten uunivuokaan lohkoperunoiden kera. Lohkoperunat kypsensin puolikypsiksi mikrossa, jotta ne ehtisivät broilerin kanssa yhtä aikaa valmiiksi. Sivelin perunat öljyllä ja ripottelin niiden ja broiskujen päälle yrttisuolaa. Mössöön laiton tuorejuustoa 200 g, puoli purkkia aurinkokuivattuja tomaatteja, sitruunamehua, ruohosipulia pakkasesta, mustaapippuria, kuiv. basilikaa ja paprikaa. Surautin sauvasekoittimella mössöksi, jota jäi vielä broilerien lisäksi leivänlevitteeksi. Kypsensin ruokaa 175 asteessa n. puoli tuntia. Kastiketta kaipaava voi tietysti heittää jotain kermaa yms. päälle, jos haluaa. Itse vähän nyt karttelen näin uuden vuoden kunniaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti