perjantai 8. toukokuuta 2009

Broiskun reidet koipineen

Nopeaa, halpaa ja hyvää!
Ennen vanhaan broileri oli harvinaissunnuntaiherkkuruokaa ja nykyisin se on aika lailla arkiruokaa. Meillä ainakin se on korvannut nautasikajauhelihaa ja makkaraa. Broiskusta voi tehdä ne samat laatikot, keitot ja kastikkeet kuin jauhelihasta ja makkarastakin. Jos ei niiden valmistukseen aina ota kerma- ja juustopurkkia esiin, niin kovan eläinrasvan saanti vähenee melkoisesti. Nämä koivet olivat naturelleja, joten sain itse maustella niitä ja tulos on kyllä ihan muuta kuin niistä punaisen mössön koivista saa.

Marinadi:
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl soijakastiketta
pari humpsautusta currya
1 - 2 tl rouh. mustapippuria
yrttisuolaa
tuoretta rosmariinia uskalluksen mukaan

Sekoita marinadi. Puhdista rämmäleet reisikoivista, poistin nahkaa päältäkin niin, että jätin vähän reunoille maun antajaksi. Voitele marinadin hyvin broiskujen päälle ja paista sitten kypsäksi ja kauniiksi 175 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti