sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Focacciaa, melkein

Piti leipomani elämäni ensimmäinen focaccia, mutta ei siitä sitä ihan tullut. Ensinnäkin puuttui oliiviöljy, toiseksi en sitten halunnutkaan mättää siihen kaikenlaista pizzamaista.

3 dl vettä

1 pss kuivahiivaa

suolaa

3/4 dl öljyä

3 dl spelttijauhoja

loput jauhot vehnäjauhoja

Sekoita suola ja öljy lämpimään veteen, lisää kuivahiiva spelttijauhoon sekoitettuna, alusta loput jauhot taikinaan. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Läpyttele taikina pellille leivinpaperin päälle. Töki sormella kuoppia. Sudi öljy pinnalle ja juustoraastetta maun mukaan (itse laitoin parisen dl) ja jotain yrttejä. Paista 200 asteessa n. 25 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti