sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Raparperi-kardemumma -muffinit

Tämä on Ilta-Sanomien resepti:

Raparperi-kardemumma-muffinit
Ainekset
200 g raparperia
3,5 dl vehnäjauhoa
2 dl tummaa sokeria (itse käytin fariinisokeria, on halvempaa)
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kardemummaa
1 dl kookosmaitoa (itse käytin rasvatonta vaniljajogurttia, on halvempaa ja vähemmän kaloreita)
2 kananmunaa
100 g sulatettua voita
1 dl kookoshiutaleita
tarjolle vaniljakastiketta


Valmistusohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pilko raparperit ja pehmennä niitä hetki kattilassa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Paista uunin keskitasolla 15-25 minuuttia riippuen muffinien koosta. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.

Hyviä olivat, mutta seuraavan kerran teen piirakaksi, turhaa söhläämistä muffinivuokien kanssa. En muistanut ottaa heti kuvaa ja nyt ne on syöty. Ei jäänyt pilaantumaan.

1 kommentti:

  1. Kiitos, kiitos!
    Piirakkaa olen jo tehnyt kera vaniljakiisselin.
    Nyt kokeilenkin tätä reseptiä.

    Kolmen päivän päästä alkaa kesäloma...
    Josko sitten ehtisin.

    Hyvää kesää Sinulle!

    Seija

    VastaaPoista